PREV
PLAY
NEXT
3F-Filippi
Social Network
Talen
my3F
Contacten
Bedrijf
Producten
Applicatie voorbeelden
Download
Infopoint
Press Area
Zoeken
Targetti
Duralamp
Social Network
Talen
my3F
Contacten
Applicatie voorbeelden
Fallstudien
Basisschool van Loiano (BO)
3F Filippi verlicht de basisschool van Loiano (Bologna)

Het bedrijf heeft haar verlichtingsarmaturen geleverd voor de onderwijsinstelling Mazzetti die in september is ingehuldigd
De technologie van 3F Filippi wordt bevestigd als een uitmuntende keuze voor onderwijsinstellingen. Het bedrijf heeft zijn armaturen geleverd voor de voltooiing van het lichttechnische project bestemd voor de basisschool Mazzetti in Loiano, provincie van Bologna. Het nieuwe schoolgebouw, ontworpen door het architectenbureau Contini in Torrechiara (Parma), is in september van dit jaar ingehuldigd en is bestemd voor de klaslokalen voor de jonge studenten woonachtig in het Emiliaanse plaatsje en die van enkele omliggende gemeenten.
Bij het ontwerp van de structuur in Loiano is bijzondere aandacht besteed aan de milieu-impact, en het project valt binnen de energie-classificatie A4 van de regio Emilia - Romagna. De school is gebouwd van gewapend beton en natuurlijk hout, volgens het concept Net Zero Buildings dat voorziet in een beperkte mate van vervuilende emissies. Het project heeft veel aandacht besteed aan de kwaliteit van de bouwschil (geÔsoleerd, ook door middel van daktuinen) en aan dat van de technologische systemen, met een hoog niveau van energie-efficiŽntie, ook bereikt dankzij de bijdrage van de verlichtingsarmaturen van 3F Filippi.
Het lichttechnische project van de school is door de architecten toevertrouwd aan het bureau van Ing. Giampaolo Vecchi uit Langhirano (Parma).
"De architecturale benadering - verklaart de eigenaar, Ing. Giampaolo Vecchi - vergde de toepassing van verlichtingsarmaturen met enkele fundamentele kenmerken. De hoge efficiŽntie van de armaturen moest
gecombineerd worden met een eenvoudige en strakke vormgeving en een zekere gebruiksflexibiliteit. Met name dit laatste aspect hield
verband met de structuur van zichtbaar gewapend beton van het gebouw dat de aanwezigheid van lichtpunten beperkte".
Bij de bouw van deze school zijn twee soorten verlichtingsarmaturen
van 3F Filippi toegepast, die uiterst nauwkeurig geÔnstalleerd zijn door het bedrijf Ferruccio Maestrami uit Loiano. Voor de gangen is gekozen voor de totstandbrenging van lange continue rijen van modules 3F Linux DR LED van 1778 mm, hoogefficiŽnt verlichtingssysteem met opaal scherm, terwijl in de klaslokalen, de gymzaal en de schoolkantine de 3F Travetta LED is toegepast. Het verschil van zonnestraling tussen de doorgangszones en de andere omgevingen heeft geleid tot de differentiatie van de technologie voor het beheer van de verlichtingsarmaturen. Zo is er in de gangen het on/off-systeem toegepast, aangezien dit zones zijn met een beperkte bijdrage van extern licht, terwijl de kunstmatige verlichting van de andere omgevingen bedoeld is als aanvulling op het natuurlijke licht met het gebruik van speciale sensoren door middel waarvan het systeem de activering van de apparaten automatisch instelt op basis van het van buiten afkomstige licht. Voor elke met deze sensoren uitgeruste omgeving is een stand-alonesysteem tot stand gebracht.
In beide gevallen hebben de armaturen, in overeenstemming met de van kracht zijnde normen van toepassing op scholen en kantoren, een laag verblindingsniveau (UGR <19), en bieden ze dus een maximaal niveau van visueel comfort in de omgevingen van deze moderne school waar het onderwijzende personeel, naast de traditionele instrumenten, ook gebruik maakt van geavanceerde systemen zoals de interactieve elektronische schoolborden LIM en tablets. Naast het comfort, waarborgen de verlichtingsarmaturen van 3F Filippi, in Loiano en in elke andere toepassing, de maximale veiligheid voor jongeren en volwassenen, aangezien het armaturen betreft zonder fotobiologisch risico RGO.
Om de atmosfeer binnen het schoolgebouw warmer en comfortabeler te maken, is gekozen voor een kleurtemperatuur van 3000 K, zodat ook de belangrijke aanwezigheid van natuurlijk hout in de omgevingen wordt benadrukt.