PREV
PLAY
NEXT
3F-Filippi
Social Network
Talen
my3F
Contacten
Bedrijf
Producten
Applicatie voorbeelden
Download
Infopoint
Press Area
Zoeken
Targetti
Duralamp
Social Network
Talen
my3F
Contacten
Applicatie voorbeelden
Fallstudien
Fischer Italia - Padova
3F Filippi verlicht de vestiging van Fischer Italia in Padova

De relatie tussen 3F Filippi en Fischer Italia, toonaangevende producent van producten voor de bouwsector en de professionele doe-het-zelfsector, is hecht en geconsolideerd.
Na de levering van de plafondarmaturen 3F Power Groove in de jaren 90, bestemd voor de productieafdelingen, heeft het bedrijf drie jaar geleden onze technologie gekozen voor een relamping van deze afdeling en de logistieke zone. Natuurlijk heeft het voorstel van 3F Filippi zich gericht op het gebruik van verlichtingsarmaturen met led-lichtbronnen. De keuze viel op de apparaten 3F Beta 762X30W AMPIO VT L1565, met een uit ťťn stuk geperste stalen en gelakte behuizing, en diffuser van transparant, gehard glas. In totaal zijn er in de productieafdeling 200 van deze apparaten geÔnstalleerd, tot grote tevredenheid van de werknemers en de directie van het bedrijf. De werknemers hebben vooral een aanzienlijke verbetering van de lichtkwaliteit, op zowel de machines als de werkoppervlakken op prijs gesteld, terwijl het bedrijf Fischer ook een beduidende vermindering van het energieverbruik heeft waargenomen, geschat op ongeveer 50-55%. De keuze voor dit specifieke model, zonder polycarbonaat, werd ook ingegeven door de wens van de klant om de industriŽle omgeving te voorzien van de best presterende en resistentere uitvoering, om zo verzekert te kunnen zijn van een langdurig, jarenlang gebruik. Ook de ingreep uitgevoerd in de structuur bestemd voor de logistieke activiteiten heeft, vanuit het oogpunt van het energieverbruik, uitstekende resultaten gegeven. In dit geval bestond het lichttechnische project in het gebruik van 76 armaturen 3F LEM 2 HO LED 140 van 154W, door middel waarvan een gemiddelde verlichting in de gangpaden van ongeveer 200lx werd verkregen, met een uitstekende uniformiteit en een kleurtemperatuur van 4000K. Om precies te zijn, de gebruikte armaturen zijn uitgerust met een optiek met een diepstralende lichtuitreding, in staat om een maximaal homogene verlichting te leveren, zowel op het verticale vlak (de rekken) als op het horizontale vlak (de gangpaden), ook op 10 meter hoogte, waar deze verlichtingsarmaturen langs de verzamelrail geÔnstalleerd zijn. Door middel van de speciale distributie van de lichtbundel was het ook mogelijk om het aantal armaturen te beperken, door de afstand tussen de geÔnstalleerde apparaten te verhogen. Op dezelfde verzamelrail zijn bovendien de armaturen voor noodverlichting geplaatst. Voor het project zijn 45 3F Linda LED 1X30W L1570 gebruikt, rechtstreeks aangesloten op de UPS-eenheden voor ononderbroken stroomtoevoer, verbonden met de aarde.
Naast de verbetering van de lichtkwaliteit en de aanzienlijke vermindering van het verbruik, heeft Fischer nog een voordeel verkregen met het gebruik van de armaturen van 3F Filippi. Aangezien gekozen is voor de led-armaturen, behaalt het bedrijf in Padova ook een belangrijke besparing op het onderhoud van de apparaten, omdat deze lichtbronnen normaal gesproken verlichting leveren gedurende meer dan 50 duizend uur.