PREV
PLAY
NEXT
3F-Filippi
Social Network
Talen
my3F
Contacten
Bedrijf
Producten
Applicatie voorbeelden
Download
Infopoint
Press Area
Zoeken
Targetti
Duralamp
Social Network
Talen
my3F
Contacten
Applicatie voorbeelden
Fallstudien
Pershing - Gruppo Ferretti (Mondolfo)
Bedrijf/structuur: Pershing - Gruppo Ferretti

3F Filippi verlicht de luxueuze jachten van Pershing - Gruppo Ferretti

De naam Pershing staat over de hele wereld voor Italiaanse uitmuntendheid binnen de scheepvaart. De luxueuze jachten van dit bedrijf zijn een topproduct binnen deze industrie dankzij de absolute kwaliteit van het design en de toegepaste hoogwaardige technologieŽn
Gezien de prestige die dit bedrijf van de Gruppo Ferretti over de hele wereld geniet, vormde het lichttechnische project dat binnen de vestiging te Mondolfo (Ancona) ontwikkeld werd een buitengewone stimulans voor 3F Filippi. De opdracht voorzag een integrale interventie in de verlichting van twee productiezones om de energieprestatie te vergroten en tegelijkertijd de kwaliteit van de verlichting te verbeteren. Daarom heeft 3F Filippi gebruik gemaakt van de verlichtingsarmatuur 3F LEM 3 210 Ampio, een armatuur gemaakt van spuitgegoten aluminium die is ontwikkeld in samenwerking met de Faculteit Techniek van de Universiteit van Bologna.

Dit bleek een uitstekende keuze aangezien daardoor elke prestatie in zijn geheel verbeterd kon worden met de toepassing van een aanzienlijk geringer aantal producten. Voor de verlichting van de twee productiezones werden voorheen in totaal 420 armaturen met metaaljodidelampen van elk 430W gebruikt. Na de interventie kon dit aantal echter ongeveer worden gehalveerd (290).

Gezien het betere rendement werden de armaturen 3F LEM 210 Ampio geplaatst in een "visgraatmodel" op de rails die reeds in de productiezones aanwezig waren, waarbij het aangeboden aantal lumen met 5% werd vergroot. Tegelijkertijd kon het totale jaarlijkse energieverbruik met ongeveer 512 kWh worden verlaagd (van 705 naar 193), hetgeen resulteert in een geschatte besparing van ongeveer 90.000 Euro. Het verbruik is belangrijk, maar niet het enige element dat een bedrijf als Pershing in beschouwing neemt wanneer voor een lichttechnisch project wordt gekozen. De zeer hoge precisie die tijdens elke productiefase, van de assemblage van de motoren tot de creatie van het verfijnde meubilair van de jachten, nodig is eist een gelijkmatige verlichting die waarborgt dat het personeel aan elk detail de maximale aandacht kan bieden. Ook vanuit dit opzicht voldeed de oplossing die 3F Filippi aanbood volledig aan de verwachtingen van Pershing. De gelijkmatige verdeling van het licht werd verbeterd, terwijl de gemiddelde waarde van 600 lux op het werkblad van het vorige project behouden bleef.

En om ervoor te zorgen dat de technici in Mondolfo ook tijdens het spuiten van de boten maximale precisie kunnen waarborgen, is 3F Filippi reeds bezig met het vernieuwen van de verlichting in de structuur die aan deze activiteit is gewijd. Het rendement van de eerder gemonteerde armaturen 3F Beta 4x wordt verbeterd door ze te voorzien van laatste generatie ledlampen met een kleurtemperatuur van 6.500 K, zodat ook de kleinste imperfectie waargenomen kan worden.