PREV
PLAY
NEXT
3F-Filippi
Social Network
Talen
my3F
Contacten
Bedrijf
Producten
Applicatie voorbeelden
Download
Infopoint
Press Area
Zoeken
Targetti
Duralamp
Social Network
Talen
my3F
Contacten
Applicatie voorbeelden
Fallstudien
Supermarkten van Novacoop
Bedrijf / structuur: Supermarkten van Novacoop

3F Filippi verlicht de supermarkten van Novacoop

Een belangrijk project dat de excellentie die het bedrijf binnen de warenhuisketens bereikt heeft benadrukt.

Lichttechnische projecten voor grote winkelruimtes zijn altijd een uitdaging: dit zijn complexe structuren die zijn opgedeeld in verschillende zones met elk aparte kenmerken en gebruik. Daarom moet de ontwerper deze oppervlakken weten te "interpreteren" en voor elk van de beste verlichtingsarmatuur vinden zodat een optimale verlichting wordt geboden die tegelijkertijd het energieverbruik maximaal beperkt.
3F Filippi is een dergelijke uitdaging aangegaan in de ontwerpen voor de supermarkten Novacoop in Piemonte. 3F Filippi heeft gekozen voor een verlichting met een maximale efficiŽntie zonder dat daarbij moet worden afgezien van de kwaliteit van de verschillende zones die elke dag door tienduizenden consumenten worden bezocht. In zones die bestemd zijn voor de uitstalling van de producten heeft men gekozen voor het gebruik van het modulaire systeem met led-lichtbronnen 3F Linux. Een hangende verlichtingsarmatuur die gemakkelijk geÔnstalleerd kan worden bestaande uit een dragende structuur met een doorlopende elektrische lijn en verlichtingsmodules met verschillende lichtuittrede die aan de meest uiteenlopende eisen kunnen voldoen. 3F Linux is gebruikt in doorlopende rijen die op een hoogte van 4 meter zijn geÔnstalleerd. Om de producten in de rekken te valoriseren en tegelijkertijd de klanten een groot visueel comfort te bieden, heeft men gekozen voor een optiek dat is ontwikkeld voor een geoptimaliseerde verspreiding van de lichtbundel met lichtbronnen van 4000 K die verticaal gemiddeld meer dan 500 lux op de rekken waarborgen.

Voor de afdelingen vlees, gastronomie, vis en brood heeft men echter gekozen voor het gebruik van producten zoals L 320 LED en 3F Travetta LED voorzien van diffusers met lage luminantie of een hoogrendement parabolische spiegeloptiek die licht produceren dat net zo comfortabel voor de klanten is. Bij de kassa's heeft men echter hangende verlichtingsarmaturen van 3F Filippi geÔnstalleerd aangezien hier een verlichting geboden moet worden die de kassiers en carriŤres de mogelijkheid biedt om comfortabel te werken zonder dat weerspiegelingen van de lichtbronnen het zicht van de digitale schermen verhinderen.

Naast deze ruimtes van Novacoop heeft 3F Filippi ook gezorgd voor de verlichting van de logistieke zones: de magazijnen van de supermarkten worden verlichting door de verlichtingsarmaturen 3F Linda LED Ampio met specifieke beugels van roestvrij staal aan het plafond te bevestigen. De ontwerpers van 3F Filippi hebben voor dit specifieke systeem gekozen wegens het lage energieverbruik dat in ruimtes als deze magazijnen zeer belangrijk is aangezien hier veel en langdurig gebruik van kunstlicht wordt gemaakt. Bovendien is 3F Linda LED wegens de hoge beschermingsindex (IP 65) de meest ideale oplossing gebleken voor de bijzondere omgevingsomstandigheden van deze ruimtes, zoals de mogelijke aanwezigheid van vocht en veel stof.